Κατηγορίες

Ζυμαρικά Primavera με λαχανικά

Ζυμαρικά Primavera με λαχανικά
Η πιο πολύχρωμη μακαρονάδα. Ένας ευωδιαστός και απίστευτα νόστιμος συνδυασμός λαχανικών και ζυμαρικών, ιδανικός για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. φιογκάκια ή πένες ή άλλα κοντά ζυμαρικά
1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα διαγωνίως σε κομμάτια 3-4 εκ.
1/2 φλιτζάνι αρακά ψιλό κατεψυγμένο, αποψυγμένο
100 γρ. φασολάκια στρογγυλά κατεψυγμένα, αποψυγμένα και κομμένα σε κομμάτια
 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
3 μακρόστενες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα φασολάκια και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα βάζουμε για μερικά λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente.
3. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέσα τα λαχανικά που είχαμε βράσει πριν και τον αρακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό ή νερό για πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
4. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;