Κατηγορίες

Ψητό χοιρινό σε κρασί

Ψητό χοιρινό σε κρασί
Ένα εύκολο και άκρως χορταστικό πιάτο με χοιρινό ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα μεσημέρια που όλη η οικογένεια μαζεύεται στο τραπέζι.

Υλικά
1 χοιρινή πλάτη
1 κιλό λευκό κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
6-8 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι
Αλάτι
Τριμμένο πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους


Εκτέλεση
1. Μαρινάρουμε το χοιρινό για μία ημέρα σε μαρινάδα από κρασί, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο.
2. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί, κόβουμε ανοίγματα με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα τους από μια σκελίδα σκόρδο. 
3. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε από πάνω λίγη μαρινάδα και ελαιόλαδο. 
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου, περιχύνοντας το κρέας σταδιακά με όλη τη μαρινάδα.
5. Σερβίρουμε και το συνοδεύουμε με πατάτες ή πουρέ.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;