Κατηγορίες

Ζυμαρικά με σολομό, λιαστή ντομάτα και ροκφόρ

Ζυμαρικά με σολομό, λιαστή ντομάτα και ροκφόρ
Εύκολο, νόστιμο και φινετσάτο πιάτο ζυμαρικών, ιδανικό για δείπνο για δύο. Μια συνταγή αφιερωμένη στο καλό γούστο και στους λάτρεις του καπνιστού σολομού. 

 Υλικά

(για 4 άτομα)

500γρ. πένες ή κοχυλάκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
150γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε κομμάτια
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κύβους
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. ροκφόρ θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και ζεσταίνουμε απλά το περιεχόμενο χωρίς να το βράσουμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα βρασμένα ζυμαρικά.
4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με θρυμματισμένο ροκφόρ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;