Κατηγορίες

Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας

Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας
Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Διοχετεύστε όλη σας την αγάπη και τον ενθουσιασμό στο πιάτο που θα προσφέρετε.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο
1 κ.σ. ξύσμα λαϊμ
1/4 φλιτζανιού χυμό λάϊμ
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομματάκια
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε ή πλευρώτους, καθαρισμένα από τα κοτσάνια και κομμένα σε κομμάτια
400 ml γάλα καρύδας
2 κ.σ. fish sauce (τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελί)
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κοτσάνια φρέσκο λεμονόχορτο (χωρίς τα σκληρά εξωτερικά στρώματα)
λάδι τσίλι για το σερβίρισμα
φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού σπάμε ελαφρά το λεμονόχορτο και το τζίντζερ. Κόβουμε το λεμονόχορτο σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, το λάιμ και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Σουρώνουμε και πετάμε τα στερεά υλικά.
2. Στο υγρό που σουρώσαμε προσθέτουμε το κοτόπουλο και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας μερικές φορές, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη fish sauce και τη ζάχαρη.
3. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και σερβίρουμε με λάδι τσίλι, κόλιανδρο και φέτες λάιμ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;