Κατηγορίες

Τορτελίνια σε ζωμό παρμεζάνας

Τορτελίνια σε ζωμό παρμεζάνας
Το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου είναι η φλούδα παρμεζάνας, που δίνει μια γλυκιά και αλμυρή γεύση στο ζωμό. Ένα απλό και πολύ νόστιμο ορεκτικό, που η επιτυχία του είναι στα καλής ποιότητας υλικά που πρέπει να έχει.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριών
8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (κατά προτίμηση σπιτικό)
2 κομμάτια φλούδας παρμεζάνας
4 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. αλάτι ή κατά βούληση
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κομμάτια παρμεζάνας, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό για να πάρουμε ένα καθαρό υγρό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι εάν επιθυμούμε.
2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια.
3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζουμε σε μπολ. Με την κουτάλα της σούπας, προσθέτουμε λίγο ζωμό σε κάθε μπολ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;