Κατηγορίες

Ινδικό κοτόπουλο Biryani

Ινδικό κοτόπουλο Biryani
Το κοτόπουλο μπιριάνι (Biryani) είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα της ινδικής κουζίνας. Kανονικά χρειάζεται πολύ χρόνο για να μαγειρευτεί και πολλά σκεύη. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για να το δοκιμάσετε στο σπίτι. 

 Υλικά

(για 2 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. φυτικό λάδι
8 εσαλότ, ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
2 κ.γ. ζάχαρη πολύ ψιλή
4 χούφτες σταφίδες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό. Το αφήνουμε σε χλιαρό νερό με 1 κ.γ. αλάτι για 30 λεπτά.
2. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό- πρέπει να φτάνει 2 εκ. περίπου πάνω από ρύζι. Φέρνουμε σε βρασμό και ύστερα βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλότερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται τρυπούλες στο ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε 1 κ.σ. και την αφήνουμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω βάζουμε και το καπάκι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;