Κατηγορίες

Κεφτεδάκια σε γλυκόξινη σάλτσα

Κεφτεδάκια σε γλυκόξινη σάλτσα
Εύκολη συνταγή για ζουμερά κεφτεδάκια με μια σπιτική γλυκόξινη σάλτσα. Διαφορετικά απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει, αλλά πολύ νόστιμα. Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε μπουφέ ή ως κυρίως πιάτο συνοδεύοντας τα με ρύζι μπασμάτι.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. χοιρινό κιμά
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/4 φλιτζανιού κέτσαπ
1/4 φλιτζανιού άσπρο ξίδι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό μαζί με το κορν φλάουρ, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι, την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 30 λεπτά.
4. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένα φρέσκα ψιλοκομμένα ή/και σουσάμι και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;