Κατηγορίες

Μπριζόλες T-bone μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί

Μπριζόλες T-bone μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί
Το T-bone είναι ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του μοσχαριού για μπάρμπεκιου. Δεν χρειάζεται πολλά για να το απολαύσουμε.  Δοκιμάστε να ψήσετε μπριζόλες T-bone μαριναρισμένες με αυτή τη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε. Συνοδέψτε με ψητές πατάτες, ντοματίνια και λίγη ρόκα.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

4 T-bone μοσχαρίσιες μπριζόλες (περίπου 200 γρ. η κάθε μία)
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
80 ml ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
θαλασσινό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό ταψί, βάζουμε το κρασί,  το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, καλύπτουμε με πλαστική μεμβάρνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντάς τες συχνά μέσα στη μαρινάδα.
2.  Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να ψηθούν όπως τις θέλουμε). Τις μεταφέρουμε σε πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;