Κατηγορίες

Φαρφάλες με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Φαρφάλες με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί
Λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με αρωματική και βελούδινη σάλτσα για τους λάτρεις των μανιταριών. Εύκολη συνταγή με απλά υλικά σε έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει.

 Υλικά

(για 4-6 άτομα)

450 γρ. φαρφάλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. ποικιλία από διάφορα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κ.σ. κρασί λευκό
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος  
2 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
170 γρ. κατσικίσιο τυρί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και το κατσικίσιο τυρί, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Στο μεταξύ, έχουμε βάλει τις φαρφάλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να είναι al dente και τις σουρώνουμε.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τις φαρφάλες με τη σάλτσα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;