Κατηγορίες

Πένες με πέστο αμυγδάλου

Πένες με πέστο αμυγδάλου
Πολύ χορταστικό πιάτο που αν συνοδευτεί από μια πράσινη σαλάτα αποτελεί πλήρες γεύμα. Θα μπορούσαμε αντί για άνηθο να χρησιμοποιήσουμε λουίζα, σε μικρή όμως ποσότητα γιατί έχει έντονη γεύση.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. πένες ριγωτές
αλάτι

Για το πέστο αμυγδάλου
100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
100 γρ. κουκουνάρι
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
100 γρ. πεκορίνο σε κομματάκια
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από μισό λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ετοιμάζουμε την πέστο αμυγδάλου: βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και τα πολτοποιούμε. Αν η πέστο είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με νερό από τα ζυμαρικά πού βράζουν.
3. Σουρώνουμε τις πένες και τις γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθεί καλά με τις πένες.
4. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;