Κατηγορίες

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών
Τρυφερό χοιρινό με σάλτσα μανιταριών για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Μια ασφαλής και νόστιμη λύση για να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο. Συνοδεύστε το με αρωματικό πιλάφι ή πατάτες τηγανητές και απολαύστε.

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 χοιρινά φιλέτα (1000 γρ. περίπου συνολικά)
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
400 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φουντίτσες φασκόμηλο για το σερβίρισμα.
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τα  μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. 
3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε πάλι τα μανιτάρια στο τηγάνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλεύρι, αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
4. Όταν το φαγητό έχει μείνει με λίγο παχύρευστο ζουμί προσθέτουμε τη μουστάρδα ανακατεύουμε 2-3 φορές και σβήνουμε τη φωτιά.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φουντίτσες από φασκόμηλο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;