Κατηγορίες

Κοτόπουλο με σάλτσα ουίσκι και ρύζι μπασμάτι

Κοτόπουλο με σάλτσα ουίσκι και ρύζι μπασμάτι
Μια ωραία ιδέα για ένα διαφορετικό (και εύκολο) πιάτο με κοτόπουλο. Ιδανικό για ρομαντικό δείπνο αλλά και για τραπέζι σε φίλους.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
¼ φλιτζανιού ουίσκι
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λαδώνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε γκριλιέρα ή στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος: σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ουίσκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόγια σος , το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να μείνει ελαφρά παχύρευστη η σάλτσα.
3. Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα, πρσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;