Κατηγορίες

Σπιτική πίτσα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο

Σπιτική πίτσα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο
Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Διοχετεύστε όλη σας την αγάπη και τον ενθουσιασμό στο πιάτο που θα προσφέρετε.

Υλικά
(για 2  μέτριες πίτσες)

Για τη ζύμη
300 γρ. σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
½  κ.γ. αλάτι
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

2 -3 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες  κομμένες σε κομματάκια
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ. γ. τριμμένη ρίγανη
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
200 γρ. μοτσαρέλα σε κομματάκια
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά- σιγά τη διαλυμένη ζύμη ανακατεύοντας με τα χέρια μας. Πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια μέχρι η ζύμη να αρχίσει να γίνεται μαλακή. Προσθέτουμε τότε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα,  την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:  σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στο λάδι τα κομματάκια του κοτόπουλου και το σπανάκι. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό και συνεχίζουμε να τα βράζουμε για 5-6 λεπτά περίπου. Μόλις μείνουν με το λάδι  τους τα αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα φυλάμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και εν συνεχεία ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ,την λιαστή ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πιεί τα υγρά της και να γίνει παχύρευστη.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς
4. Κάνουμε τη ζύμη δύο κομμάτια και με τον πλάστη τα ανοίγουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνουν δύο λεπτές ζύμες. Αν χρειαστεί τις τεντώνουμε προς όλες τις μεριές με τα δάχτυλά μας ώστε να απλώσουν καλά και ομοιόμορφα.
5. Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στις δύο ζύμες και την απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού. Απλώνουμε επάνω τα κομματάκια κοτόπουλου, το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.
6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί  χωρίς όμως να καεί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;