Κατηγορίες

Σούπα μπύρας με τυρί

Σούπα μπύρας με τυρί
Μια πρωτότυπη σούπα με ιδιαίτερη γεύση, που θα προσθέσει μια νότα ζεστασιάς στο χειμωνιάτικο τραπέζι. Τα υλικά δένουν άψογα και προσφέρουν ένα ισορροπημένο και ευχάριστα διαφορετικό αποτελέσμα.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

200 ml ελαφριά μπύρα
3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει), φρεσκοτριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
3 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά Τα σοτάρουμε ανακατεύοντάς τα για περίπου 10 λεπτά, να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στον ζωμό και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Προσθέτουμε τον ζωμό,  την μπίρα και το γάλα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Τρίβουμε το τυρί και το προσθέτουμε στη σούπα που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσει η σούπα μια ομοιόμορφη υφή.
4. Σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο σχοινόπρασο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;