Κατηγορίες

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, ροκφόρ και καρύδια

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, ροκφόρ και καρύδια
Μια πολύ ξεχωριστή και νόστιμη σαλάτα με απλά και αγαπημένα υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο και οικονομικό γεύμα αλλά και για κάθε τραπέζι, καθημερινό ή γιορτινό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

5 τρυφερά εσωτερικά φύλλα από ένα μαρούλι
8-10 τρυφερά φυλλαράκια ρόκας
1 αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
150 γρ. ροκφόρ, κομμένο σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι καρυδόψυχα, χοντροκομμένη

Για τη βινεγκρέτ
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ για σαλάτα στρώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού.
2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στο πρώτο μπολ, πάνω στα φύλλα μαρουλιού.
3. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;