Κατηγορίες

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

14/05/2018 00:00, 0 σχόλια

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Οι περισσότεροι συνδυάζουν τον τόνο με μαγιονέζα. Έχετε σκεφτεί να τον συνδυάσετε με το ευεργετικό αβοκάντο; Ιδού μια πρωτότυπη, δροσερή και πολύ νόστιμη τονοσαλάτα για τους λάτρεις του αβοκάντο κι όχι μόνο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 μεγάλα αβοκάντο
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, στραγγισμένο και κομματιασμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια κομμένες σε κυβάκια
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κλαράκια δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κάθε αβοκάντο κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Αφαιρούμε τη μισή ψίχα από κάθε κομμάτι και την κόβουμε σε κυβάκια. Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι τα σκαφάκια από τα αβοκάντο για να μην μαυρίσουν.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα από τα αβοκάντο, τα κυβάκια ντομάτας, τα κρεμμύδια, τον τόνο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λεμόνι και το ελαιόλαδο.
3. Γεμίζουμε  τα σκαφάκια του αβοκάντο με το μείγμα από το μπολ, γαρνίρουμε το κάθε αβοκάντο με ένα κλαράκι δενδρολίβανο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;