Κατηγορίες

Μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια, μοτσαρέλα και μυρωδικά

Μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια, μοτσαρέλα και μυρωδικά
Ένα πιάτο πλούσιο σε άρωμα και γεύση. Απλούστατο στην παρασκευή του, μπορεί να σερβιριστεί κι ως ένα ελαφρύ γεύμα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
250 γρ. ζυμαρικά όπως πένες ή ριγκατόνι
2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
1 ½ κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού, κομμένα σε κομμάτια με το χέρι
1/4 φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ½ κ.σ. κάπαρη
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και απ' τις δύο μεριές. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξίδι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
2. Βάζουμε τον μαϊντανό, τον μισό βασιλικό και το ελαιόλαδο στο μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ύστερα, προσθέτουμε τη σάλτσα βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού, την κάππαρη και την μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά, δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.  Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Πηγή: cooking.nytimes.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;