Κατηγορίες

Σαλάτα με κινόα, ψημένα αμύγδαλα και φρέσκα μυρωδικά

Σαλάτα με κινόα, ψημένα αμύγδαλα και φρέσκα μυρωδικά
Υπερθρεπτική τροφή σε μια γευστική και πολύ αρωματική σαλάτα. Μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσθήκες, όπως ψητά λαχανικά και κομμάτια κοτόπουλου για ένα πιο χορταστικό γεύμα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 φλιτζάνι κινόα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
½ φλιτζάνι φρέσκο άνηθο
¼ φλιτζανιού φρέσκο σχοινόπρασο
¼ φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ φλιτζανιού αμύγδαλα άσπρα, ψημένα 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε την κινόα σε κρύο νερό και τη στραγγίζουμε. Τη βάζουμε να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε το ξύσμα του λεμονιού με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, σχοινόπρασο και βασιλικό, και σε λεπτές φετούλες τα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε μαζί με τη μαγειρεμένη κινόα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να συνδυαστούν καλά.
3. Σκεπάζουμε στο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Τη σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ψημένα αμύδγαλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;