Κατηγορίες

Πράσινη σαλάτα με ψητό καλαμάρι

Πράσινη σαλάτα με ψητό καλαμάρι
Με φέτες αγγουριού, κάρδαμο και κόλιανδρο, τα ψητά καλαμάρια γίνονται μια σαλάτα ξεχωριστής νοστιμιάς. Για αυτό το πιάτο χρησιμοποιούμε συνδυασμό από σώματα και πλοκάμια καλαμαριών, τα οποία ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. καλαμάρια, σώμα και πλοκάμια, καθαρισμένα
1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο (συν λίγο περισσότερο για τη σχάρα)
2 κ.σ. ρυζόξιδο ή άλλο ξίδι γλυκό
1 κ.σ. λάδι τσίλι (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι κάρδαμο, τα χοντρά κοτσάνια κομμένα
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, τα χοντρά κοτσάνια κομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε τη σχάρα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καλαμαράκια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2. Τα ψήνουμε, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απέξω και να ψηθούν μέσα, περίπου 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και κόβουμε τα σώματά τους σε μικρά κομμάτια.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα καλαμάρια με το ξίδι και το λάδι τσίλι. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κάρδαμο και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε να συνδυαστούν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή: www.bonappetit.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;