Κατηγορίες

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών
Μια πληθωρική σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα, με υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς και ζωηρά χρώματα, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Τα υλικά είναι ιδιαίτερα απλά και ίσως να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας, ενώ η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. μακαρόνι κοραλάκι
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο στραγγισμένη
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
10 ντοματίνια κόκκινα και 10 πορτοκαλί κομμένα στα δύο
200 γρ. τυρί προβολόνε σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί parmigiano Reggiano
1 μικρό βάζο με καρδιές αγκινάρας
1 μικρό βάζο με κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
250 γρ. πράσινα φασολάκια μέτρια βρασμένα
2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες.
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη βινεγκρέτ

1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ. για τα ζυμαρικά
1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.γ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία.
2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι.
4. Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το προβολόνε, τις καρδιές αγκινάρας, το ζαμπόν, τα πράσινα φασόλια και τα καρότα. Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο και τη βινεγκρέτ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο.
5.Πριν σερβίρουμε βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα και τα ζυμαρικά καιι το αφήνουμε για 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε (προαιρετικά) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: www.cocodemama.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;