Κατηγορίες

Σαλάτα ψητής μελιτζάνας με φρέσκα μυρωδικά

Σαλάτα ψητής μελιτζάνας με φρέσκα μυρωδικά
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 ½ κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
½ κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
½ κ.γ. χοντρό αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγη κάππαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ψημένες πιτούλες για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τρυπάμε παντού τη μελιτζάνα με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά γυρίζοντάς τη μια-δυο φορές.
2. Όταν κρυώσει αρκετά, βγάζουμε την ψίχα της και την κόβουμε κομμάτια. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε μαζί με τη ντομάτα, το ξύδι, το αλάτι, τη ρίγανη και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. Τσακέρουμε το αλάτι και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με λίγη κάππαρη και σερβίρουμε με ψημένες πιτούλες.

Πηγή: cooking.nytimes.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;