Κατηγορίες

«Νουντλς» αγγουριού σε αρωματική σαλάτα με ρόκα, καρπούζι και αβοκάντο

«Νουντλς» αγγουριού σε αρωματική σαλάτα με ρόκα, καρπούζι και αβοκάντο
Τραγανό αγγουράκι που κόβεται σε λεπτές "κορδέλες" με τον αποφλοιωτή, δροσερό καρπούζι, ρόκα και μυρωδικά σε μια ιδιαίτερη, ελαφρώς πικάντικη σαλάτα που συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 επίπεδες φέτες καρπούζι (πάχους περίπου 2 εκ.)
1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο με το ειδικό εργαλείο σε λεπτές "κορδέλες" σαν noodles
2-3 χούφτες ρόκα
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
3 κλωναράκια βασιλικό (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
λίγο μέλι
θαλασσινό αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις φέτες καρπουζιού σε δύο πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω λίγο χυμό λάιμ, αλάτι και σκόνη τσίλι.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις κορδέλες αγγουριού με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ρόκα, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και σκόνη τσίλι και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα στα πιάτα, πάνω από κάθε φέτα καρπούζι. Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.thefirstmess.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;