Κατηγορίες

Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι, μοτσαρέλα και ψιλοκομμένα λαχανικά

Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι, μοτσαρέλα και ψιλοκομμένα λαχανικά
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

 Υλικά
(για 6 άτομα)

300 γρ. κριθαράκι
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ. σαφράν
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ
1/3 φλιτζανιού λευκό ξύδι βαλσάμικο
2/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ.φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να βράσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σαφράν σε 2 κ.σ. από το ζεστό ζωμό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σαφράν στην κατσαρόλα με τον ζωμό και ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε το κριθαράκι στο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
4. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο κριθαράκι, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε να συνδυαστούν καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Πηγή: www.cocodemama.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;