Κατηγορίες

Σαλάτα με παντζάρι, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με παντζάρι, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
Ο συνδυασμός των παντζαριών με το φρέσκο σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί είναι πολύ επιτυχημένος. Μια γευστικότατη σαλάτα που άνετα παίζει τον ρόλο ενός μεσημεριανού γεύματος.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 μεγάλους βολβούς παντζαριού
220 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
1/3 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
1/2 φλιτζάνι ψημένα καρύδια
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (να τρυπιούνται με το πιρούνι) για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθος τους). Όταν κρυώσουν αρκετά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Βάζουμε το σπανάκι, τα παντζάρια, το κατσικίσιο τυρί και τα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;