Κατηγορίες

Σαλάτα με ψητές πιπεριές, κάπαρη και ελιές

Σαλάτα με ψητές πιπεριές, κάπαρη και ελιές
Μια πολύχρωμη, ευπαρουσίαστη και γευστικότατη σαλάτα που θα στολίσει τα οικογενειακά ή επίσημα καλοκαιρινά τραπέζια μας. Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και δροσερό κρασί, συνοδεύει τέλεια το ψητό κρέας, ενώ ό,τι περισσέψει μπορεί να προστεθεί στο σάντουιτς της επόμενης ημέρας!


Υλικά
(για 4 άτομα) 

3 κόκκινες πιπεριές
3 κίτρινες πιπεριές
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
1/4 φλιτζανιού ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι & πιπέρι 
φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα (προαιρετικά) 

Εκτέλεση 
1. Αλείφουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους.
2. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες. 
3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι 
4. Μεταφέρουμε τις ψημένες πιπεριές σε μεγάλο μπολ ή σε πιατέλα και προσθέτουμε τις ελιές, το σκόρδο και την κάπαρη. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;