Κατηγορίες

Σαλάτα ζυμαρικών με κινόα

Σαλάτα ζυμαρικών με κινόα
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.


Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά με κινόα (πένες-βίδες-ή άλλα κοντά ζυμαρικά)
2 φλιτζάνια μπρόκολο σε μπουκιές
1/2 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 1 κουταλιά της σούπας έξτρα για το σοτάρισμα
3 κ.σ. μείγμα από μπαχαρικά (βασιλικός, ρίγανη, μαντζουράνα)
αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
2. Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, σοτάρουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το 1/2 του μείγματος μπαχαρικών σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ.
3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη ραντίζουμε μετά με ίσες ποσότητες από ελαιόλαδο και ξύδι για να υγρανθεί και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;