Κατηγορίες

Σαλάτα με τόνο, ρεβίθια, μάραθο και πορτοκάλι

Σαλάτα με τόνο, ρεβίθια, μάραθο και πορτοκάλι
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 κονσέρβες των 160 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
500 γρ. βρασμένα ρεβίθια ή 1 κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
2 πορτοκάλια
1/2 μαρούλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
1 μεγάλο βολβό μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 χαλαπένιο, χωρίς σπόρους, λιωμένο (προαιρετικά)
1/3 φλιτζανιού κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας.
2. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τον τόνο με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
3. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα πορτοκάλια.
4. Προσθέτουμε τον τόνο με τα ρεβίθια, το πορτοκάλι, το μαρούλι, το μάραθο, το κρεμμύδι, το χαλαπένιο και το κόλιαντρο στο ντρέσινγκ, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;