Κατηγορίες

Αρωματική κινόα με αμύγδαλα και μπέικον

Αρωματική κινόα με αμύγδαλα και μπέικον
Μια γευστική και αρωματική σαλάτα με την υπερθρεπτική τροφή. Τα ψημένα αμύγδαλα και το μπέικον της δίνουν ξεχωριστή γεύση και την κάνουν πιο χορταστική. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές με κινόα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλυμένη
2 παχιές φέτες μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φασκόμηλο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να χρυσίσουν, για περίπου 4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μερικές φορές, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό και το φασκόμηλο και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί, για περίπου 15 λεπτά.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κινόα σκεπασμένη να σταθεί για 5 λεπτά. Πετάμε το φασκόμηλο και αφρατεύουμε την κινόα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;