Κατηγορίες

Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια, πανσέτα και παρμεζάνα

Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια, πανσέτα και παρμεζάνα
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

 Υλικά
(για 6 -8 άτομα)

700 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
400 γρ. ντοματίνια
5 κ.σ. ξίδι σέρι ή ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
5-7 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ξύδι με το μέλι.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε την πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή. Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Αδειάζουμε το λίπος από το τηγάνι σε ένα πιάτο, παίρνουμε περίπου 2 κ..σ από αυτό και το επιστρέφουμε στο τηγάνι πετώντας τα υπόλοιπο. Προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν η πανσέτα δεν έβγαλε πολύ λίπος). Το αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε μια κατσαρόλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε για 5 λεπτά περίπου τα φασολάκια, ίσα ίσα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε ελαφρά σε χαρτιά κουζίνας ή με πετσέτα. Τα βάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και τα διατηρούμε σε ζεστό μέρος. Βάζουμε την πανσέτα σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ.
5. Βάζουμε το τηγάνι με το λίπος πανσέτας και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ανακατεύουμε μέσα το ξύδι με το μέλι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να βράσει και να δέσει. Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά στο μπολ, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
6. Σκορπίζουμε από πάνω την ψιλοκομμένη πανσέτα και τις φλοίδες παρμεζάνας,  ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;