Κατηγορίες

Σαλάτα με ψητά καρότα, φέτα και δυόσμο

Σαλάτα με ψητά καρότα, φέτα και δυόσμο
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.


 Υλικά
(για 4 άτομα)

6 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1/3 φλιτζανιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
1/4 φλιτζανιού φύλλα δυόσμου, κομμένα με το χέρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Βάζουμε στο ταψί τα καρότα μαζί το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα καρότα και ανακατεύουμε.
3. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα, τις ελιές (αν χρησιμοποιούμε) και το δυόσμο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;