Κατηγορίες

Ψητό καρπούζι με μέλι και λάιμ

06/08/2018 11:00, 0 σχόλια

Ψητό καρπούζι με μέλι και λάιμ
Έχετε δοκιμάσει ψητό… καρπούζι; Ιδού μια εναλλακτική πρόταση για να απολαύσετε το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο.

Υλικά

(για 8 μερίδες)

8 χοντρές φέτες καρπούζι
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το μέλι και το χυμό λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Κόβουμε 8 αρκετά παχουλές φέτες από ένα καρπούζι, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Ψήνουμε τις φέτες είτε στο μπάρπεκιου είτε σε γκριλιέρα για περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να φανούν οι μαύρες γραμμές πάνω στο καρπούζι.
3. Περιχύνουμε τις φέτες καρπουζιού με το σιρόπι μέλι-λάιμ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;