Κατηγορίες

Τορτελίνια σαλάτα με αρακά και μπέικον

Τορτελίνια σαλάτα με αρακά και μπέικον
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. τορτελίνια με τυρί
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
6 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 ½ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ  μέχρι  να γίνει το μείγμα ομογενές. Το βάζουμε στο ψυγείο.
2. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το μπέικον, χωρίς λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα τορτελίνια (να μην διαλυθούν) με τον αρακά και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το θυμάρι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;