Κατηγορίες

Σαλάτα με καπνιστό σολομό, ραπανάκια και αβοκάντο

06/08/2017 16:00, 0 σχόλια

Σαλάτα με καπνιστό σολομό, ραπανάκια και αβοκάντο
Η βουτυράτη γεύση του αβοκάντο, η πικάντικη σπιρτάδα που χαρίζουν η ρόκα και τα ραπανάκια, η φρεσκάδα του σολομού και το άρωμα της σος λεμονιού παντρεύονται τέλεια σε μια εύκολη, ελαφριά και γευστική σαλάτα, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

150 γρ. τρυφερά φύλλα ρόκας, πολύ καλά πλυμένα
8 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ. καπνιστό σολομό σε λεπτές φέτες
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
2. Κόβουμε με το χέρι τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια.
3. Σε μια πιατέλα για σαλάτα βάζουμε τη ρόκα, τα ραπανάκια, το μισό από το λαδολέμονο του μπολ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τις φέτες του αβοκάντο και τις φέτες του καπνιστού σολομού, ραντίζουμε με το υπόλοιπο από το λαδολέμονο του μπολ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;