Κατηγορίες

Σαλάτα με παντζάρια και πορτοκάλι

Σαλάτα με παντζάρια και πορτοκάλι
Νόστιμη και θρεπτική, αυτή η υπέροχη σαλάτα μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα το γρήγορο μεσημεριανό σας γεύμα αλλά και να σταθεί σε ένα επίσημο τραπέζι. Για έξτρα γεύση και εμφάνιση, μπορούμε να προσθέσουμε καρυδόψιχα και θρυμματισμένη φέτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 παντζάρια
150 γρ. ρόκα (ή και σπανάκι, προαιρετικά)
2-3 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Για τη βινεγκρέτ
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε τους βολβούς των παντζαριών, τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στο φούρνο. Εναλλακτικά, τους βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε σε φέτες.
2. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της
3. Σε μια πιατέλα, απλώνουμε τη ρόκα και την ανακατεύουμε με λίγη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε από πάνω τα παντζάρια, το πορτοκάλι και τον δυόσμο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;