Κατηγορίες

Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια

Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια
Ένα φαγητό με πλούσια γεύση και με απλά υλικά, κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι ή για ένα φιλικό κάλεσμα. Συνοδέψτε μια πράσινη σαλάτα και έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. πένες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
400 γρ. κασέρι ή γκούντα, τριμμένο (ή μείγμα κίτρινων τυριών της αρεσκείας μας)
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
αλάτι & φρεκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.
2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τις πένες, το 1/2 των τυριών και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;