Κατηγορίες

Ταλιατέλες με σπανάκι, πιπεριά και μπέικον

Ταλιατέλες με σπανάκι, πιπεριά και μπέικον
Πεντανόστιμη μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή. Ιδανική για τις ώρες που επιστρέφουμε στο σπίτι κουρασμένοι και θέλουμε κάτι απλό, γρήγορο και χορταστικό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ταλιατέλες
250 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
10 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες 
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. λάδι
50 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια το χοντροκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον μαζί με την πιπεριά σε 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε και την πάπρικα.
4. Μόλις είναι έτοιμες οι ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με παρμεζάνα σε φλούδες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;