Κατηγορίες

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και καλαμαράκια

08/05/2019 21:10, 0 σχόλια

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και καλαμαράκια
Μια εξαιρετική σε γεύση και εντυπωσιακή σε εμφάνιση θαλασσινή μακαρονάδα με μαύρα ζυμαρικά από μελάνι σουπιάς. Δοκιμάστε τη με καλαμαράκια ή με άλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
500 γρ. καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μικρά εσαλότ, ψιλοκομμένα
350 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα σώματα από τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε με τα πλοκάμια.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ελαφρά ροζ. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
4. Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα, ανακατεύουμε να συνδυαστούν και σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγή: www.cocodemama.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;