Κατηγορίες

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητά κολοκυθάκια, αμύγδαλα και κρεμώδη σάλτσα βασιλικού

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητά κολοκυθάκια, αμύγδαλα και κρεμώδη σάλτσα βασιλικού
Με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως μπορούμε να φτιάξουμε πρωτότυπα και γευστικότατα πιάτα με υλικά εποχής. Αυτή η συνταγή έχει ως βασικό υλικό τα ψητά κολοκυθάκια που συνδυάζονται άψογα με το αμύγδαλο και μια κρεμώδη και αρωματική σάλτσα από βασιλικό και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά
(για 2 άτομα)

200 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι ολικής αλέσεως
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. αμύγδαλα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι βασιλικό
3 κ.σ. κατσικίσιο τυρί 
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τα τακτοποιούμε σε ένα ταψί, σε μία στρώση, και τα ψήνουμε ανακατεύοντάς τα μερικές φορές έως ότου ροδίσουν και μαλακώσουν, περίπου 20 με 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι.
3. Σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον βασιλικό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί σε 1/4 του φλιτζανιού (περίπου 7 λεπτά). Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθεί στη σάλτσα. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη.
4. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά και τα ανακατεύσουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε από πάνω τα κολοκυθάκια και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πηγή: cooking.nytimes.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;