Κατηγορίες

Αχινομακαρονάδα με σκόρδο, μαϊντανό και λεμόνι

Αχινομακαρονάδα με σκόρδο, μαϊντανό και λεμόνι
Μια μακαρονάδα μεσογειακή για το καλοκαίρι, όταν οι αχινοί είναι γεμάτοι αυγά. Το σκόρδο και ο μαϊντανός δίνουν τη δική τους ξεχωριστή νότα, ενώ ο συνδυασμός των αχινών με το λεμόνι φέρνει το άρωμα και τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο μας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι
20 αχινοί
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε τους αχινούς με το ειδικό εργαλείο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα αυγά τους. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. λεμόνι.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεστάνει και σοτάρουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο, χωρίς να καεί. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και τα γυρίζουμε 1-2 φορές με χαμηλωμένη φωτιά.
5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα, απλώνουμε από πάνω τα αυγά των αχινών με το λαδολέμονο από το μπολάκι, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;