Κατηγορίες

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κάππαρη και άνηθο

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κάππαρη και άνηθο
Ένα ελαφρύ αλλά και ιδιαίτερα χορταστικό και νόστιμο πιάτο, που μας δίνει  την ευκαιρία να ξεφύγουμε από το τα συνηθισμένα. Ο φρέσκος άνηθος μαζί με το άρωμα του κονιάκ απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά
(για 4 άτομα)

450 γρ. λιγκουίνι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
200 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/3  κ.γ. πιπέρι μαύρο
4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρά με 1 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. άνηθο και το σολομό ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;