Κατηγορίες

Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια, σπανάκι και πέστο σπαραγγιών

11/04/2018 19:00, 0 σχόλια

Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια, σπανάκι και πέστο σπαραγγιών
Μια απόλυτα γευστική, θρεπτική και ενδιαφέρουσα μακαρονάδα για όσους θέλουν μια ποικιλία στη διατροφή τους και δεν έχουν χρόνο για περίπλοκες συνταγές.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1/2 κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι, βρασμένα σε πολύ λίγο σε αλατισμένο νερό

Για το πέστο σπαραγγιών

1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια (άγρια αν είναι δυνατόν),  βρασμένα για λίγα λεπτά
1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
15 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
250 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα ντοματίνια: σε ένα μικρό ταψί βάζουμε 3 κ.σ. από το λάδι, τα κομμένα ντοματίνια και αλατοπίπερο και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
2. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (φυλάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν) και τα κρατάμε ζεστά.
3. Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, ετοιμάζουμε το πέστο σπαραγγιών: Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα αλέθουμε ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών που φυλάξαμε.
4. Στα μακαρόνια που μόλις σουρώσαμε (πρέπει να είναι ζεστά) ρίνουμε το πέστο σπαραγγιών, τα φύλλα από το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά και από πάνω σκορπίζουμε τα ψημένα ντοματίνια.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικά φύλλα σπανάκι και κομμάτια σπαραγγιών.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;