Κατηγορίες

Πιπεριές γεμιστές με κους κους, λιαστή ντομάτα και φέτα

Πιπεριές γεμιστές με κους κους, λιαστή ντομάτα και φέτα
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα τιμούμε την Τετάρτη με αυτές τις διαφορετικές και πεντανόστιμες γεμιστές πιπεριές, χωρίς κιμά. 


 Υλικά
(για 2-3 άτομα)

6 μεγάλες πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
1 φλιτζάνι κους κους, αραβικό –πλιγούρι (όχι το ζυμαρικό)
3/4 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά φλωρίνης σε μικρά κομμάτια
200 γρ. φέτα
5-6 ίνες κρόκος Κοζάνης
4 κ.σ. κουκουνάρι
½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή
½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
2 φρέσκα κρεμυδάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές στα δύο κατά μήκος, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και γυρίζουμε για 1-2 λεπτά τα κρεμυδάκια, το σκόρδο και τα κομμάτια της πιπεριάς φλωρίνης.
3. Ρίχνουμε εν συνεχεία το κρασί, τις λιαστές ντομάτες 1/3 του φλιτζανιού νερό, το κους κους και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά του.
4. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο φαγητό τον κρόκο Κοζάνης, το κουκουνάρι, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τη φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας, τις ελιές και λίγο αλατοπίπερο.
5. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αυτό. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
6. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;