Κατηγορίες

Ριζότο λεμονιού με μαϊντανό και παρμεζάνα

Ριζότο λεμονιού με μαϊντανό και παρμεζάνα
Το λεμόνι δίνει υπέροχο άρωμα σε αυτό το νόστιμο και ελαφρύ ριζότο. Ένα μοναδικό πιάτο με χαρακτήρα, εύκολο και οικονομικό, που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή ως κυρίως μαζί με μια σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

450 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ. σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για  περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε δόσεις, σιγά-σιγά, έτσι ώστε κάθε φορά να απορροφάται από το ρύζι.
2. Ύστερα από 10 λεπτά προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να μαλακώσει και να έχει μια κρεμώδη όψη (γύρω στα 15-20 λεπτά συνολικά). 
3. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;