Κατηγορίες

Βελούδινη σούπα αρακά με μπέικον και βασιλικό

Βελούδινη σούπα αρακά με μπέικον και βασιλικό
Μια πρωτότυπη σούπα, ιδανική για τις βροχερές μέρες. Ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο ένα λουκούλλειο δείπνο, αλλά αποτελεί και μια πολύ καλή πρόταση για ελαφρύ γεύμα. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

600 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα δύο
1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
½ φλ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και τα βράζουμε μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά.
2. Βγάζουμε όλα τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά, το μισό βασιλικό , λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
3. Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ (προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος αν θέλουμε) και δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε και διορθώνουμε την πυκνότητα- αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με βραστό νερό, ενώ αν είναι αραιή βράζουμε λίγο ακόμα σε μέτρια φωτιά.
4. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντας με γραμμές από την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά), με τα κομματάκια μπέικον και τον υπόλοιπο βασιλικό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;