Κατηγορίες

Φρέσκα φασολάκια σαλάτα με τραγανό μπέικον

Φρέσκα φασολάκια σαλάτα με τραγανό μπέικον
Τα πράσινα φασολάκια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά δίνουν πιάτα πραγματικά υπέροχα. Εδώ, με ένα ωραίο ντρέσινγκ από μπέικον και μουστάρδα, το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά
(για 8 άτομα)

800 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
6 φέτες μπέικον
2 εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ξίδι μηλίτη
2 κ.σ. μουστάρδα τύπου whole-grain (με σπόρους)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
2. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό, περίπου 6-8 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Αφήνουμε περίπου 2 κ.σ. από το λίπος του μπέικον στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε και το μπέικον, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;