Κατηγορίες

Ριζότο ντομάτας με βασιλικό

02/07/2018 18:00, 0 σχόλια

Ριζότο ντομάτας με βασιλικό
Φρέσκο μεσογειακό πιάτο με καλοκαιρινή ντομάτα και άρωμα βασιλικού. Απλό, νόστιμο και ελαφρύ. 

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 ½ φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή άλλο ειδικό για ριζότο
5-6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και περασμένες στον τρίφτη
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ζωμό του κοτόπουλου και τον διατηρούμε ζεστό.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να παίρνει τη διάφανη όψη. Τότε σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, 2 περίπου φλιτζάνια ζεστό ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα περιμένουμε μέχρι να πιεί όλο το ζωμό. Ρίχνουμε τότε πάλι 1 έως 1 ½ φλιτζάνι ζωμό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Το ριζότο δεν πρέπει να είναι ούτε στεγνό, ούτε με πολλά υγρά ,αλλά ελαφρά χυλωμένο.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια βασιλικού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;