Κατηγορίες

Γλυκοπατάτες ψητές με κρεμμύδια και θυμάρι

Γλυκοπατάτες ψητές με κρεμμύδια και θυμάρι
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, με αυτή τη συνταγή θα τις λατρέψετε. Το θυμάρι και το κρεμμύδι τους δίνουν υπέροχη γεύση. Συνοδεύονται με κρεατικά, ψάρια και σαλάτες.

Υλικά
(για 4-6 μερίδες)

4 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
3-5 κλωναράκια θυμάρι για γαρνίρισμα
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το κρεμμύδι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, προσθέτουμε από πάνω κλωναράκια θυμάρι και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε και σερβίρουμε.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;