Κατηγορίες

Αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια

Αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια
Λαχταριστό σουφλέ γεμάτο αρώματα και μια υπέροχη χρυσή κρούστα στην κορυφή του. Ένα πανεύκολο φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιοδήποτε καλοκαιρινό τραπέζι.

Υλικά
3 φλιτζάνια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
3 αυγά
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το τυρί, το λάδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαργαρίνη και ελάχιστο αλάτι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.
2. Ανακατεύουμε το μείγμα αλευριού στο πρώτο μείγμα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;