Κατηγορίες

Τραγανή τάρτα με σπαράγγια, κολοκυθάκια και φέτα

Τραγανή τάρτα με σπαράγγια, κολοκυθάκια και φέτα

Υλικά

(για 6-8 άτομα)

6-8 φύλλα κρούστας
100 γρ. σπαράγγια, κομμένα στη μέση κατά μήκος (αν είναι πολύ παχιά)
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
6 μεγάλα αυγά
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
ξύσμα από 2 λεμόνια
μια μικρή χούφτα μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό (ή συνδυασμό αυτών), χοντροκομμένα
200 γρ. κρεμ φρες
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα και στρώνουμε μέσα ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.
2. Τοποθετούμε μπροστά μας τα φύλλα κρούστας και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μη ξεραθούν. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα στρώνουμε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά και αφήνοντάς τα να εξέχουν από τριγύρω. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ανάμεσα σε κάθε στρώση, για να γίνει πιο τραγανή η τάρτα μας. Μόλις φτάσουμε στην τελευταία στρώση, αλείφουμε με λίγο επιπλέον λάδι και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα για να φτιάξουμε ωραίο τελείωμα.
3. Ανακατεύουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τα φύλλα της τάρτας στο πάνω ράφι του φούρνου, τα λαχανικά στο από κάτω και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά.
4. Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο, αλείφουμε την τάρτα με λίγο αυγό χτυπημένο και την ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
5. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με το ξύσμα λεμονιού και την κρεμ φρες και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα των λαχανικών στον πάτο της τάρτας και προσθέτουμε τη μισή φέτα. Περιχύνουμε με το μείγμα αυγού και εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη φέτα.
6. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά. Πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;