Κατηγορίες

Ελαφριά μακαρονάδα με μπρόκολο και λεμόνι

Ελαφριά μακαρονάδα με μπρόκολο και λεμόνι
Μια πολύ απλή μακαρονάδα με μπρόκολο, σκόρδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Σε 20 λεπτά θα έχετε έτοιμο ένα ελαφρύ, υγιεινό και γευστικό γεύμα.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φλιτζάνια άνθη μπρόκολου
200 γρ. σπαγγέτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού
λίγα φύλλα βασιλικού, κομμένα
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
μια πρέζα νιφάδες τσίλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο. Αφήνουμε το μπρόκολο να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει- αλλά να έχει ακόμα ζωηρό πράσινο χρώμα- για περίπου 4 με 5 λεπτά.
3. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι,  ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού, λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, νιφάδες τσίλι και λίγο ξύσμα λεμονιού.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;